Visie en werkwijze


Praktijk Elise Ruhe werkt vanuit een oplossingsgerichte visie naar  hulpvragen.
In de behandeling wordt gekeken naar wat er nog wel goed gaat, waar zitten de krachten en de mogelijkheden? Welke mogelijkheden zijn er wel, al lijken de problemen en zorgen te overheersen. Door ook te kijken naar de mogelijkheden, kan er ruimte ontstaan.

In de samenwerking, ga ik uit van openheid, transparantie en gelijkwaardigheid;  u met uw deskundigheid over uw eigen leven of dat van uw kind. Ik met mijn expertise en ervaring vanuit de praktijk.  Ik kan samen met u tijd nemen om stil te staan bij uw problemen en zorgen. Het in  contact zijn met elkaar geeft tijd en ruimte om aandacht te geven aan hetgeen dat echt belangrijk is.

Ik  werk middels gesprekken,  dat kan zijn individueel,  maar eventueel ook met uw partner,  de andere  gezinsleden of familie. Alles gaat in overleg met u, wat past bij uw vragen.

Bij het vrijblijvende kennismakingsgesprek kijken we naar waar u hulp bij wilt en hoe wij daar aan gaan werken en waar u uit wil komen. Dat doen we door doelen op te stellen en afspraken te maken.  Daarbij maken we ook afspraken over het aantal  afspraken en wanneer en waar wij afspreken. 

Een consult duurt 60 minuten, indien nodig maken we afspraken voor telefonisch consult.  Als u vanwege werk tijdens kantooruren bezet bent, kan ik ook na kantoortijd of in de avond een afspraak met u maken.
Ook als wij  beiden merken dat mijn hulp niet goed past, dan  zal ik u ondersteunen bij de juiste verwijzing.

Als u meer wilt weten wat ik voor u kan  betekenen, dan kan ik een afspraak met u maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.